U četvrtak, 26. 3. 2015. godine s početkom u 19 sati, u okviru našega niza izložbi “Percepcija-recepcija”, bit će otvorena izložba ciklusa crteža pod nazivom “Žurim, nemam ti kad” u galeriji Aluminij (izložbeni Salon 2) mostarske akademske slikarice Maje Rubinić.

Maja Rubinic_2

Maja Rubinić

Maja Rubinić je rođena 1982. godine u Mostaru. Diplomirala je slikarstvo 2006. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u klasi prof. A.B. Švaljeka. Do sada je imala tri samostalne izložbe u zemlji i inozemstvu te više skupnih. Radovi su joj uvršteni u nekoliko monografija o Mostaru i o Hercegovini, a također bavi i grafičkim dizajnom u suradnji Rubinić i Zelenika. Dobila je više nagrada za svoj rad. Sudjeluje u brojnim likovnim događanjima i članica je više likovnih skupina i društava u kojima djeluje. Osim toga suosnivačica je galerije “Virus” u kojoj je održano više samostalnih i skupnih izložbi mladih akademskih umjetnika.

Povjesničarka umjetnosti Danijela Ucović je u svom osvrtu je napisala:

– Na djelima je dosljedno provedena nepredvidiva i nedefinirana perspektiva koja odbacuje odnosno negira prostornu dubinu. Objekti i oblici položeni su bez reda i pravila, kao da je netko prešao rukom po prostoru te položio i izglačao predmete i ljude. Oni su, također, izvitopereni, produljeni, hipertrofirani, stanjeni i razvučeni, ali ipak oživotvoreni u svojim asimetričnostima. Sve geometrijske i oblikovne neravnoteže odraz su pojačanoga senzibiliteta za disharmoniju, devijantnosti, nepravilnosti i nepravdu, čijim se trasama kreće suvremeni svijet – piše Ucović.

Očekuje Vas jedno zanimljivo likovno druženje!