Predsjednik Udruge građana “Krug” Ivan Vukoja, dekan Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg Stjepan Skoko i član Upravnog odbora Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Josip Blažević posjetili su Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje.  S domaćinima, dekanicom FLU Cetinje dr. Milenom Jovićević, prodekanom za međunarodnu suradnju mr. Markom Markovićem i koordinatoricom Centra za umjetnička istraživanja 42o mr. Dušicom Ivetić, razgovarano je o suradnji u okviru projekta InterAcademia 2015.

Skoko, Vukoja, Jovićević i Blažević

Stjepan Skoko, Ivan Vukoja, Milena Jovićević i Josip Blažević

Uprava Fakulteta likovnih umjetnosti izrazila je zadovoljstvo otvaranjem mogućnosti suradnje i dala punu potporu projektu InterAcademia 2015.

Udruga građana “Krug” provodi projekt InterAcademia 2015 u okviru projekta “Dijalog za budućnost”. Na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i glavnog tajnika Ujedinjenih naroda (UN), kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, tim UN-a u BiH pod vodstvom rezidentnog koordinatora UN-a i u suradnji s Predsjedništvom BiH razvio je projekt pod nazivom “Dijalog za budućnost: promocija suživota i različitosti u BiH” kojeg zajednički provode UNESCO, UNICEF i UNDP. Projekt “Dijalog za budućnost” financira se sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).