U okviru projekta InterAcademia 2015 koji provodi Udruga građana “Krug”, koordinator projekta Milan Sitarski posjetio je 3. srpnja Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu. S dekanom FLU Dimitrijem Pecićem razmotrio je načine sudjelovanja te eminentne likovne institucije u regionalnoj međunarodnoj izložbi.

Naglasak je dat na početak institucionalne suradnje, intenziviranje razmjene iskustava između sudionika projekta, stvaranje zajedničkog okvira i međusobno upoznavanje najistaknutijih umjetnika s akademija uključenih u projekt. Izražena je spremnost da se u narednim godinama projekt proširi i na ostale umjetničke akademije.

Udruga građana “Krug” provodi projekt InterAcademia 2015 u okviru projekta “Dijalog za budućnost”. Na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i glavnog tajnika Ujedinjenih naroda (UN), kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, tim UN-a u BiH pod vodstvom rezidentnog koordinatora UN-a i u suradnji s Predsjedništvom BiH razvio je projekt pod nazivom “Dijalog za budućnost: promocija suživota i različitosti u BiH” kojeg zajednički provode UNESCO, UNICEF i UNDP. Projekt “Dijalog za budućnost” financira se sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

www.krug.org.ba